Κέικ με γιαούρτι και γλάσο με μαρμελάδα πορτοκάλι

Κέικ με γιαούρτι και γλάσο με μαρμελάδα πορτοκάλι

Μια απλή, εύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με γιαούρτι, γλασαρισμένο με μαρμελάδα πορτοκάλι. Εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, πεντανόστιμο στη γεύση του, για όλες τις ώρες και όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 220 γρ. ψιλή, κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 125 ml σπορέλαιο + επιπλέον για άλειμα φόρμας 
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι + 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ° C και λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 13×23 εκ.
  2. Μέσα στο κάδο του μίξερ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, και τα χτυπάτε με το μίξερ στην υψηλή ταχύτητα για 1-2 λ μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του, βγει στεγνό και καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ περίπου να “σταθεί” μέσα στο ταψί και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα την οποία έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί. 
  4. Ζεσταίνετε καλά σε κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με τις 2 κ.σ. νερό ανακατεύοντας. Κάνετε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του κέικ με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και στη συνέχεια το περιχύνετε με τη ζεστή μαρμελάδα. Το αφήνετε για λίγο να απορροφήσει τη μαρμελάδα και μετά το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε αλειμμένο, προαιρετικά, με επιπλέον μαρμελάδα. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με γιαούρτι και γλάσο με μαρμελάδα πορτοκάλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα