Κέικ με γιαούρτι και γλάσο λεμονιού

Κέικ με γιαούρτι και γλάσο λεμονιού

Ένα υπέροχο, αφράτο και γευστικότατο κέικ με γιαούρτι με γλάσο λεμονιού. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα ζουμερό, βελούδινο και μυρωδάτο κέικ που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι, στραγγιστό πλήρες
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεσμένα σε σκόνη αμύγδαλα
  • Για το γλάσο λεμονιού:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού + ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 κ.γ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 10,5×20,5 εκ. και βάθους 7 εκ. Τη πασπαλίζετε με αλεύρι ή τη στρώνετε με 2 κομμάτια λαδόκολλας (οριζόντια και κάθετα) φροντίζοντας να προεξέχουν 2 εκ. για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Σε κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού χτυπάτε για 1/2 λ και προσθέτετε τους κρόκους αυγών 1 τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. 
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το γιαούρτι και το γάλα. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το μείγμα γιαουρτιού γάλακτος, το κοσκινισμένο αλεύρι και τα αλεσμένα σε σκόνη αμύγδαλα, όλα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε το 1/4 της μαρέγκας μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, άλλες 3 φορές, βάζοντας το 1/4 της μαρέγκας σταδιακά και ανακατεύοντας απαλά να ενσωματώνετε η μαρέγκα πριν την προσθήκη της υπόλοιπης.
  5. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στην έτοιμη φόρμα και τη ψήνετε για 45 λ στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο. Στη συνέχεια μειώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. 
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 10 λ να σταθεί και μετά ξεφορμάρετε το κέικ πάνω σε σχάρα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  7. Για το γλάσο λεμονιού: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και το βούτυρο και το χτυπάτε με σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Απλώνετε το γλάσο λεμονιού σε όλη την επιφάνεια του κέικ, πασπαλίζετε από πάνω τη ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ με γιαούρτι και γλάσο λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα