Υπέροχο γλύκισμα με μπισκοτένια ζύμη Νουτέλα και ζαχαρούχο γάλα

Υπέροχο γλύκισμα με μπισκοτένια ζύμη Νουτέλα και ζαχαρούχο γάλα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό με μπισκοτένια ζύμη, Νουτέλα και ζαχαρούχο γάλα. Όσο απλό και εύκολο στην εκτέλεσή του, τόσο νόστιμο και λαχταριστό στη γεύση του. Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 330 γρ. Νουτέλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε  το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  3. Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ, την απλώνουμε ομοιόμορφα, από πάνω απλώνουμε τη Νουτέλα και μετά τη περιχύνουμε με το ζαχαρούχο. Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές).
  4. Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Nutella-condensed-milk-bars-4-1-638x350



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο γλύκισμα με μπισκοτένια ζύμη Νουτέλα και ζαχαρούχο γάλα