Κέικ μπανάνας με νουτέλα

Κέικ μπανάνας με νουτέλα

Ένα λαχταριστό, κέικ μπανάνας με νουτέλα. Απολαύστε αυτό το μαλακό, μυρωδάτο κέικ έστω και αν λερωθείτε, με λίγη έχτρα νουτέλα, και απογειώστε τη γεύση σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα κέικ που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 175 γρ. (1¼ φλ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) καστανή ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλες μπανάνες υπερώριμες 
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) σπορέλαιο 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) γιαούρτι
  • 150 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) Νουτέλα + επιπλέον για επάλειψη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ με διάσταση βάσης 20×10 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο πολτοποιήστε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ξεχωριστό μπολ, ρίχνετε το αυγό το χτυπάτε με σύρμα, προσθέτετε το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό μείγμα μαζί με τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μπολ με το μείγμα ξηρών υλικών και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. 
  4. Ζεσταίνετε τη νουτέλα σας στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 δευτερόλεπτα και μετά ρίχνετε 1/4 φλ. νουτέλας μέσα στο μπόλ με το μείγμα του κέικ. Ανακατεύετε απαλά, στροβυλίζοντας τη ζύμη με ένα μαχαίρι ώστε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νουτέλας. Στροβιλίζετε πάλι απαλά με το μαχαίρι το μείγμα με την επιπλέον νουτέλα και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ.
  6. Μετά τα 30 λ ψησίματος τοποθετείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το κέικ για να μη καεί το κέικ με τη νουτέλα, και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λ περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί και μετά το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει πριν το σερβίρετε αλειμμένο με λίγη επιπλέον νουτέλα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ μπανάνας με νουτέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.