Κέικ μπανάνας με ινδοκάρυδο, καρύδια και βουτυρόκρεμα τυριού

Κέικ μπανάνας με ινδοκάρυδο, καρύδια και βουτυρόκρεμα τυριού

Υπέροχο, γευστικότατο κέικ μπανάνας με ινδοκάρυδο και καρύδια, καλυμμένο με δροσερή, αφράτη κρέμα τυριού και βουτύρου. Ένα λαχταριστό κέικ του Curtis Stone από πηγή, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση του, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπανάνες ώριμες, μικρού-μεσαίου μεγέθους
  • 1/4 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού καρύδια, ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • Για τη βουτυρόκρεμα τυριού:
  • 110 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τη κανέλα και τη σόδα, τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε άλλο μπολ βάζετε τις μπανάνες κομμένες σε κομματάκια και τις πολτοποιείτε με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το αυγό και 1 κ.γ. από το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, τα ξηρά συστατικά (μείγμα αλευριού) και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως (μην τα ανακατεύετε πολύ ώρα. Ίσα ίσα να αναμειχθούν). Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε για 50-60 λ ή μέχρι η επιφάνειά του “πάρει” ένα ελαφρώς σκούρο χρυσό-καφετί χρώμα και στο πείραμα με οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε μέσα στη φόρμα για 10 λ να σταθεί και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για τη βουτυρόκρεμα τυριού: Σε μεγάλο μπολ, βάζετε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το υπόλοιπο 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη σε δύο δόσεις χτυπώντας με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα, λείο και χωρίς σβόλους. Μεταφέρετε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνετε από πάνω τη κρέμα, πασπαλίζετε (προαιρετικά) από πάνω λίγα επιπλέον ψιλοκομμένα καρύδια, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ μπανάνας με ινδοκάρυδο, καρύδια και βουτυρόκρεμα τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.