
Κέϊκ μπανάνας με γιαούρτι γαρνιρισμένο με κρέμα τυριού
Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο και πεντανόστιμο κέϊκ. Κέϊκ μπανάνας με γιαούρτι, γαρνιρισμένο με κρέμα τυριού-γιαουρτιού για μια ξεχωριστή, υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και καλύπτετε ένα ταψί 20 εκ. πλάτους και τουλάχιστον 7 εκ. βάθους, με λαδόκολα στη βάση και στα τοιχώματα.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 3′-5′ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε και το αλεύρι [κοσκινισμένο], τη σόδα, το γιαούρτι και τη μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε στο ταψί το μείγμα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και με τη βοήθεια του λαδόχαρτου αναποδογυρίζετε το κέϊκ πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει.
- Για τη κρέμα γαρνιρίσματος: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Τέλος προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το χτύπημα να ενσωματωθεί.
- Απλώνετε τη κρέμα πάνω από το κέϊκ και γαρνίρετε με φετούλες μπανάνας και ψιλοκομμένα καρύδια.
Sintayes.gr,