Κέικ μπανάνας με επικάλυψη δροσερής κρέμας τυριού

Κέικ μπανάνας με επικάλυψη δροσερής κρέμας τυριού

Ένα αφράτο, πεντανόστιμο κέικ μπανάνας καλυμμένο με μια υπέροχη, δροσερή, ανάλαφρη και γευστικότατη κρέμα τυριού. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα κέικ που σίγουρα θα κερδίσει με την τέλεια γεύση του και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ μπανάνας:
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική πολύ (έξτρα) ψιλή [*] 
  • 2 αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι (φαρίνα) που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 4 μεγάλες μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι μια φόρμα του κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση. Εναλλακτικά στρώνετε με χαρτί κουζίνας ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. ή αντίστοιχο μέτριο (όχι πολύ βαθύ) 20 εκ.
  2. Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει καλά το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Αφαιρείτε το κάδο από το μίξερ και κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα βουτύρου-αυγών το αλεύρι, τη σόδα και τη κανέλα και ανακατεύετε με σπάτουλα ή με μια μαρίζ και απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλέον. Προσθέτετε και τις πολτοποιημένες μπανάνες  σταδιακά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνετε το κέικ σας για 40 λ περίπου αν το έχετε σε φόρμα με τρύπα στη μέση ή 45-50 λ αν το έχετε σε κανονικό ταψάκι. Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους ή και από το φούρνο σας γι” αυτό το δοκιμάζετε με ένα καλαμάκι για να διαπιστώσετε ότι σίγουρα έχει ψηθεί. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10-15 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για τη κρέμα τυριού: Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Κοσκινίζετε από πάνω και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ στην αρχή σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια αυξάνετε σταδιακά τη ταχύτητα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Όταν κρυώσει το κέικ μπανάνας το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος απλώνετε από πάνω τη κρέμα τυριού και σερβίρετε. 

[*] Έξτρα ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη (caster sugar) πωλείται σε ορισμένα Ντελικατέσεν. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας χτυπώντας τη κανονική κρυσταλλική ζάχαρη στο μούλτι για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να θρυμματιστεί και λεπτύνει. 

fluffy-banana-cake-slider

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ μπανάνας με επικάλυψη δροσερής κρέμας τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.