Κέικ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιση καρυδιού και σοκολάτας, με σοκολατένιο γλάσο

Κέικ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιση καρυδιού και σοκολάτας, με σοκολατένιο γλάσο

Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο κέϊκ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιση καρυδιού και σοκολάτας, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα υπέροχο στη γεύση και εντυπωσιακό στην εμφάνιση κέϊκ.

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για άλειμμα της φόρμας
  • 1/2 φλ. σταγόνες ή ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας
  • 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1 1/3 φλ. ζάχαρη άσπρη κανονική 
  • 2 φλ. πουρέ μπανάνας από 4-5 μπανάνες
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη 
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.
  2. Για τη γέμιση του κέικ: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τη σοκολάτα, τη καστανή ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Για το κέικ: Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,  τη σόδα και προαιρετικά μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το γάλα και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο ενώ χτυπάτε με το μίξερ. Βάζετε και τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτετε και το πολτό μπανάνας και χτυπάτε για 1 λεπτά ακόμα να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Για τη συναρμολόγιση του κέικ: Παίρνετε με ένα κουτάλι το 1/3 της ποσότητας του μείγματος του κέικ και στο στρώνετε στη φόρμα. Προσθέτετε από πάνω το μισό μείγμα της γέμισης,  συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω το υπόλοιπο 1/3 μείγματος κέικ και το υπόλοιπο μείγμα γέμισης. Τελειώνετε με το υπόλοιπο, τελευταίο μείγμα κέικ. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ περίπου.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε της σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το ελαιόλαδο. Κατεβάζετε από μπεν μαρί και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το περιχύνετε στο κέικ αφήνοντάς το να “κυλήσει” γύρω γύρω στις πλευρές του, το αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και το σερβίρετε. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιση καρυδιού και σοκολάτας, με σοκολατένιο γλάσο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page