Κέϊκ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιστη καρυδιού & σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο

Κέϊκ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιστη καρυδιού & σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο

Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο κέϊκ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιση καρυδιού και σοκολάτας, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα υπέροχο στη γεύση και εντυπωσιακό στην εμφάνιση κέϊκ.

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για άλειμμα της φόρμας
  • 1/2 φλ. σταγόνες ή ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας
  • 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1 1/3 φλ. ζάχαρη άσπρη κανονική 
  • 2 φλ. πουρέ μπανάνας από 4-5 μπανάνες
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη 
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέϊκ.
  2. Για τη γέμιση του κέϊκ: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τη σοκολάτα, τη καστανή ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Για το κέϊκ: Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ,  τη σόδα και προαιρετικά μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το γάλα και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο ενώ χτυπάτε με το μίξερ. Βάζετε και τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτετε και το πολτό μπανάνας και χτυπάτε για 1 λεπτά ακόμα να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Για τη συναρμολόγιση του κέϊκ: Παίρνετε με ένα κουτάλι το 1/3 της ποσότητας του μείγματος του κέϊκ και στο στρώνετε στη φόρμα του κέϊκ. Προσθέτετε από πάνω το μισό μείγμα της γέμισης του κέϊκ συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω το υπόλοιπο 1/3 μείγματος κέϊκ, από πάνω το υπόλοιπο μείγμα γέμισης. Τελειώνετε με το υπόλοιπο, τελευταίο μείγμα κέϊκ. Ψήνετε στο προσθερμασμένο φούρνο για 55′-60′ περίπου.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε της σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το ελαιόλαδο. Κατεβάζετε από μπεν μαρί και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το περιχύνετε στο κέϊκ, αφήνετε να “κυλήσει” γύρω γύρω στις πλευρές του κέϊκ, αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε. [Διπλασιάστε τη ποσότητα των υλικών αν προτιμάτε περισσότερο σοκολατένιο γλάσο]

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέϊκ μπανάνας με ελαιόλαδο, γέμιστη καρυδιού & σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο

 

2 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Μαρία Καλημέρα,
    Ευχαριστώ για το σχόλια. 1 κουτ. της σούπας είναι το ελαιόλαδο.
    Καλό μήνα,
    Με εκτίμηση
    Sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.