Κέικ αμυγδάλου με φράουλες Amaretto

Κέικ αμυγδάλου με φράουλες Amaretto

Μια εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό κέικ αμυγδάλου περιχυμένο με φράουλες με αμαρέτο, σίγουρα για τους απαιτητικούς της ιδιαίτερης γεύσης. Ένα υπέροχο κέικ που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ αμυγδάλου:
  • 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο
  • 215 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 ml γάλα
  • 120 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • σαντιγί ή παγωτό βανίλια για γαρνίρισμα
  • Για τις φράουλες Amaretto:
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. λικέρ Amaretto
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις φράουλες Amaretto: Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε φέτες και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λικέρ Amaretto και τη ζάχαρη ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή ιδανικά και για ένα βράδυ για να βγάλουν οι φράουλες τους χυμούς τους και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  2. Για το κέικ αμυγδάλου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 8-10 λ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρείτε από το φούρνο τα αφήνετε για 10-15 λ να κρυώσουν και μετά τα πολτοποιείτε στο multi.
  3. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματα. Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. 
  4. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν όλα πλήρως. Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χαμηλώνετε τη ταχύτητα στο πολύ χαμηλό και χτυπάτε ελαφρώς να ενσωματωθούν.
  5. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα το τρίμμα αμυγδάλου και το γάλα σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη του 1/3 της ποσότητας μέχρι να ενσωματωθεί. Συνεχίζετε τη διαδικασία σε άλλες 2 παρτίδες ανακατεύοντας με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι από σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγαίνει στεγνό. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε για 5 λ να σταθεί και μετά το αλείφετε βουρτσίζοντάς το με τη μαρμελάδα.
  7. Όταν πρόκειται να το σερβίρετε το κόβετε σε φέτες, το γαρνίρετε με τις φράουλες με τους χυμούς τους και το συνοδεύετε με σαντιγί ή παγωτό κρέμα. 

taste.com.au



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ αμυγδάλου με φράουλες Amaretto