Κέϊκ με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα

Κέϊκ με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κέϊκ. Ένα κέϊκ με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 200 γρ. βιτάμ
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα μαζί με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια σε ένα μπολ κτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών με άλλα 50 γραμμάρια ζάχαρη.
  3. Σε άλλο μπόλ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα από τα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα του κέϊκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή:εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέϊκ με αμύγδαλα και λευκή σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.