Κεφτέδες με τόνο και πατάτα

Κεφτέδες με τόνο και πατάτα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχους κεφτέδες με τόνο, πατάτες, καλαμπόκι και κρυμμυδάκια. Υπέροχοι στη γεύση τους, εύκολοι στη παρασκευή τους για να τους απολαύσετε σαν ορεκτικό ή μαζί. Βλέπε την εκτέλεση συνταγής βήμα, βήμα, πιο κάτω.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 185 γρ. κονσέρβα τόνου σε λάδι, στραγγισμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι [κονσέρβας ή βρασμένο]
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βράζετε, τις στραγγίζετε και μόλις έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ, με το ειδικό εργαλείο για πουρέ [ή με ένα πιρούνι]. 
  2. Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του, τον θρυμματίζετε σε κομματάκια με τα χέρια σας και τον ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε στο μπολ και το καλαμπόκι, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, το αυγό και το 1/2 φλ. τριμμένης φρυγανιάς και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθούν.
  3. Τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις. Χωρίζετε το μείγμα σε 12 ίσα μέρη περίπου και πλάθετε 12 κεφτέδες.
  4. Τοποθετείτε σε ένα πιάτο το άλλο 1/2 φλ. τριμμένης φρυγανιάς και “πανάρετε” τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές τους. 
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σταδιακά, για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφαιρείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζετε με χαρτί το τηγάνι και επαναλαμβάνετε τη διαδιακασία μέχρι να τηγανιστούν και οι 12 κεφτέδες.
  6. Τους σερβίρετε με την αγαπημένη σας σαλάτα και σάλτσα από ψητές κόκκινες πιπεριές ή Σάλτσα τύπου Jack Daniel’s. Βρείτε τις  συνταγές για τις προτεινόμενες σάλτσες εδώ μαζί με άλλες σάλτσες για να διαλέξετε κάποια επιλογής σας.

Οδηγίες εκτέλεσης συνταγής:
  1. Λιώνετε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ [ή με ένα πιρούνι]. 
    PotatoTunaPatties_step1PotatoTunaPatties_step2
  2. Προσθέτετε τον θρυμματισμένο τόνο στο μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
    PotatoTunaPatties_step3PotatoTunaPatties_step4
  3. Προσθέτετε το καλαμπόκι, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, το αυγό και τη τριμμένη φρυγανιά.
    PotatoTunaPatties_step5PotatoTunaPatties_step6PotatoTunaPatties_step7PotatoTunaPatties_step8
  4. Τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.PotatoTunaPatties_step9PotatoTunaPatties_step10
  5. Πλάθετε 12 κεφτέδες ίδιου μεγέθους. Τοποθετήστε τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο και πανάρετε με τη φρυγανιά τους κεφτέδες και από τις 2 πλευρές.PotatoTunaPatties_step11
  6. Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες για περίπου 3 λ σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γίνουν και οι 12 κεφτέδες.
    PotatoTunaPatties_step12
  7. Σερβίρετε τους κεφτέδες με την αγαπημένη σας σαλάτα και σάλτσα από ψητές κόκκινες πιπεριές ή Σάλτσα τύπου Jack Daniel’s. Βρείτε τις  συνταγές για τις προτεινόμενες σάλτσες εδώ μαζί με άλλες σάλτσες για να διαλέξετε κάποια επιλογής σας.

untitled

Πηγή:homecookingadventure.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτέδες με τόνο και πατάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.