Κεφτεδάκια με τη τέλεια Αργεντίνικη σάλτσα Chimichurri και φέτα

Κεφτεδάκια με τη τέλεια Αργεντίνικη σάλτσα Chimichurri και φέτα

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια περιχυμένα με τη τέλεια, απλή, πεντανόστιμη και φημισμένη σάλτσα από την Αργεντινή τη chimichurri (Τσιμιτσούρι). Μια εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για αφράτα λαχταριστά κεφτεδάκια τηγανιτά ή ψημένα στο φούρνο, περιχυμένα με την υπέροχη σάλτσα και με τυρί φέτα που απογειώνουν τη γεύση τους. Απλά δοκιμάστε τα!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 450 γρ. χοιρινό κιμά
  • 230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα Chimichurri (Τσιμιτσούρι):
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανός σγουρός (με σγουρά φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κ.σ. χυμού φρέσκου λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα, ψιλο-θρυμματισμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το χοιρινό και μοσχαρίσο κιμά, τη φρυγανιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, αλατοπίπερο το αυγό και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και να ζυμώνετε πολύ καλά, αρκετή ώρα με τα χέρια σας. Στη συνέχεια τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια διαστάσεων 2,5 εκ. περίπου (θα έχετε 40 κεφτεδάκια περίπου).
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο σπορέλαιο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σας, σε 2-3 παρτίδες,  για 7-8 λ περίπου τη κάθε παρτίδα ή μέχρι να ροδίζουν καλά απ” όλες τις πλευρές. 
  3. Εναλλακτικά αντί να τηγανίσετε μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια σας (τοποθετώντας τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα) σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 
  4. Για τη σάλτσα Chimichurri: Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, βάζετε το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν πολύ καλά. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να αναμιχθούν οι γεύσεις, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια σας.
  5. Για τη συναρμολόγηση: Παίρνετε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνετε στη βάση της το μισό μείγμα της σάλτσας chimichurri και από πάνω τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σας. Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με την υπόλοιπη σάλτσα chimichurri, τα πασπαλίζετε με το θρυμματισμένο τυρί φέτα και τα σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια με τη τέλεια Αργεντίνικη σάλτσα Chimichurri και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.