Κεφτεδάκια στο φούρνο με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε

Κεφτεδάκια στο φούρνο με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε

Αξιοποιήστε το μαγειρεμένο ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σας περίσσεψε και  φτιάξτε πεντανόστιμα κεφτεδάκια στο φούρνο, τραγανά εξωτερικά, μαλακά στο εσωτερικό με γεύσεις που συνδυάζονται απόλυτα μεταξύ τους και δίνουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για λαχταριστά κεφτεδάκια που μπορείτε να τα απολαύσετε σαν ορεκτικό, ή μεζέ με το κρασάκι σας ή και ως κυρίως πιάτο με ρύζι, ζυμαρικό επιλογής σας ή πατάτες. 

Τέλος μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί επιλογής σας για περισσότερη γεύση ή ακόμα να κάνετε πολλές παραλλαγές στη συνταγή σας όπως να αντικαταστήσετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο με μαγειρεμένα στραγγισμένα ρεβίθια ή τριμμένα και στραγγισμένα κολοκυθάκια για μια vegan συνταγή ή αν θέλετε μια συνταγή χωρίς γλουτένη να αντικαταστήσετε τη φρυγανιά με νιφάδες βρώμης. 

Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Υλικά συνταγής

  • 2 ½ φλ. τσαγιού (250 γρ.) μαγειρεμένο -ψητό ή βραστό- κοτόπουλο 
  • 2 μέτρια καρότα, αποφλοιωμένα
  • 2 πατάτες (300 γρ. σύνολο), αποφλοιωμένες
  • 3 αυγά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο στο μούλτι ψωμί 2-3 ημερών ή φρυγανιά τριμμένη (όσο πάρει)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για να “ραντίσετε” τα κεφτεδάκια σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ή λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
  2. Κόβετε σε κύβους το μαγειρεμένο κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα), το ρίχνετε σε μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι και το χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει “κιμάς”.  Μεταφέρετε το “κιμά” σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβετε το καρότο και τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη (ή τα ψιλο- θρυμματίζετε στο μούλτι) και τα ρίχνετε στο μπολ με το κιμά κοτόπουλου.
  3. Προσθέτετε τα αυγά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σταδιακά , το θρυμματισμένο ψωμί ή φρυγανιά και τα ανακατεύετε καλά η τα ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα αφράτο μείγμα που να πλάθετε εύκολα. 
  4. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, τα αραδιάζετε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και τα πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω με τα χέρια σας να “ισοπεδωθούν” για να λεπτύνουν και φαρδύνουν. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

  1. Κόβετε σε μέτριους κύβους το μαγειρεμένο κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα), το ρίχνετε σε μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι, το χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει “κιμάς” και το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Τρίβετε τα καρότο και τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη και τα ρίχνετε στο μπολ με το κιμά κοτόπουλου. 
    απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 1απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 2
  2. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μαϊντανό, τα αυγά, το ελαιόλαδο τη τριμμένη φρυγανιά,  αλάτι και πιπέρι.  
    απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 3απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 4
  3. Τα ανακατεύετε καλά ή τα ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, τα αραδιάζετε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και τα πιέζετε λίγο προς τα κάτω με τα χέρια σας να λεπτύνουν και φαρδύνουν ελαφρώς.
    απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 6απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 6
  4. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 15-20 λ από τη κάθε πλευρά.
    απομείνει βήμα κεφτέδες γαλοπούλας 7απομείνει βήμα κιμά 8
  5. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σας ζεστά μαζί με την αγαπημένη σας σάλτσα ή ως κυρίως γεύμα ή δείπνο με ρύζι, ή ζυμαρικά, ή  πατάτες, ή φτιάξτε σάντουιτς για το σχολείο, την εκδρομή, το γραφείο.


loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια στο φούρνο με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.