
Κεφτεδάκια στο φούρνο με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε
Αξιοποιήστε το μαγειρεμένο ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σας περίσσεψε και φτιάξτε πεντανόστιμα κεφτεδάκια στο φούρνο, τραγανά εξωτερικά, μαλακά στο εσωτερικό με γεύσεις που συνδυάζονται απόλυτα μεταξύ τους και δίνουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για λαχταριστά κεφτεδάκια που μπορείτε να τα απολαύσετε σαν ορεκτικό, ή μεζέ με το κρασάκι σας ή και ως κυρίως πιάτο με ρύζι, ζυμαρικό επιλογής σας ή πατάτες.
Τέλος μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί επιλογής σας για περισσότερη γεύση ή ακόμα να κάνετε πολλές παραλλαγές στη συνταγή σας όπως να αντικαταστήσετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο με μαγειρεμένα στραγγισμένα ρεβίθια ή τριμμένα και στραγγισμένα κολοκυθάκια για μια vegan συνταγή ή αν θέλετε μια συνταγή χωρίς γλουτένη να αντικαταστήσετε τη φρυγανιά με νιφάδες βρώμης.
Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
- Κόβετε σε μέτριους κύβους το μαγειρεμένο κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα), το ρίχνετε σε μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι, το χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει “κιμάς” και το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Τρίβετε τα καρότο και τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη και τα ρίχνετε στο μπολ με το κιμά κοτόπουλου.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μαϊντανό, τα αυγά, το ελαιόλαδο τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ανακατεύετε καλά ή τα ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, τα αραδιάζετε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και τα πιέζετε λίγο προς τα κάτω με τα χέρια σας να λεπτύνουν και φαρδύνουν ελαφρώς.
- Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 15-20 λ από τη κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σας ζεστά μαζί με την αγαπημένη σας σάλτσα ή ως κυρίως γεύμα ή δείπνο με ρύζι, ή ζυμαρικά, ή πατάτες, ή φτιάξτε σάντουιτς για το σχολείο, την εκδρομή, το γραφείο.
Sintayes.gr,