Αναρτήθηκε στις 08/03/2016 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Κεφτεδάκια Σουηδικά σε κρεμώδη σάλτσα
Μια υπέροχη συνταγή για τα περίφημα Σουηδικά, τηγανιτά κεφτεδάκια ή σε κρεμώδη σάλτσα. Μια πανεύκολη συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια της Χρ. Παραδείση, που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα είναι επίκαιρα και θα μας κερδίζουν με την απλότητα παρασκευής τους και την υπέροχη γεύση τους.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια:
- 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι – πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα:
- 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml κρέμα γάλακτος *
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
- λίγο άνηθο για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει και μαλακώσει το κρεμμύδι, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη χωρίς να το πλύνετε.
- Προσθέτετε το κιμά, τη φρυγανιά, το γάλα [σταδιακά], το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα.
- Για τη σάλτσα: Βάζετε το τηγάνι που σοτάρατε το κρεμμύδι στη φωτιά, προσθέτετε 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος και βράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, ώσπου να πήξει. Προσθέτετε και τα κεφτεδάκια ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε μεγάλη σουπιέρα.
- Γαρνίρετε τα κεφτεδάκια [προαιρετικά] με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή με πιλάφι.
* Προαιρετικά, για πιο ελαφριά γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.
Επίσης μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια τηγανιτά χωρίς να φτιάξετε τη σάλτσα.

08/03/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια Σουηδικά σε κρεμώδη σάλτσα