Αναρτήθηκε στις 17/02/2019 σε Ζυμαρικά, Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κεφτεδάκια σουηδικά με χυλοπίτες σε κρεμώδη σάλτσα
Υπέροχα κεφτεδάκια σουηδικά με χυλοπίτες σε κρεμώδη σάλτσα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- ½ φλ. τσαγιού τριμμένο ξερό κρεμμύδι
- ¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- ¼ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. βούτυρο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 900 ml ζωμό κότας (με 2-3 κύβους κότας)
- ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- ½ κιλό χυλοπίτες μετσοβίτικες
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι και το μπαχάρι και τα ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το γάλα, τη σάλτσα Worcestershire και το χτυπημένο αυγό και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια μεγέθους 3 εκ. περίπου.
- Σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 8-11 λ, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα για να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
- Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε το ζωμό κότας, τη κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και μόλις πάρουν βράση ρίχνετε τις χυλοπίτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζετε για 18 λ περίπου, ανακατεύοντας απαλά ανά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια μέχρι το κέντρο τους, βράσουν οι χυλοπίτες και πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακινείτε τη κατσαρόλα, το αφαιρείτε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό.

Πηγή
17/02/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια σουηδικά με χυλοπίτες σε κρεμώδη σάλτσα