Κεφτεδάκια σε σάλτσα κάρυ

Κεφτεδάκια σε σάλτσα κάρυ

Λαχταριστά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια σε υπέροχη σάλτσα κάρυ. Μια συνταγή για ένα απλό αλλά γευστικότατο πιάτο που σερβιρισμένο με ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ απολαμβάνετε ένα χορταστικό και νόστιμο πιάτο στο καθημερινό αλλά και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 1/3 – 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά (όσο χρειαστεί για ένα έχετε ένα μείγμα που να πλάθετε εύκολα)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. ξίδι 
  • αλάτι πιπέρι 
  • σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα κάρυ:
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη 
  • 1 κ.γ. κύμινο 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • αλάτι πιπέρι
  • ρύζι ή ζυμαρικό αρεσκείας σας ή πουρέ για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Τα πλάθετε σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε έναν δίσκο. 
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σας μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Για τη σάλτσα κάρυ: Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας το ίδιο ζεστό σκεύος που τηγανίσατε τα κεφτεδάκια ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τη πάστα κάρυ, ανακατεύετε, βάζετε το κύμινο και τα χλωρά κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Τέλος ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ και σιγοβράζετε για 5 λ. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λ από την ώρα βρασμού. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύετε για 5 λ επιπλέον. Προς το τέλος βρασμού που θα έχει πυκνώσει το κάρυ, προσθέτετε το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύετε και το αποσύρετε από τη φωτιά. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και με συνοδευτικό επιλογής σας.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις προσθέστε στο μείγμα για τα κεφτεδάκια και 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια σε σάλτσα κάρυ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.