Αναρτήθηκε στις 10/02/2020 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κεφτεδάκια πεντανόστιμα με κολοκύθι και δυόσμο
Πεντανόστιμα, αφράτα κεφτεδάκια με κολοκύθι αρωματισμένα με δυόσμο. Μια απλή, εύκολη συνταγή για υπέροχα κεφτεδάκια, το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, για να τα απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, ως κυρίως γεύμα με πατατούλες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας, ως δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα αλλά και ως μεζέ με το κρασί ή τη μπυρίτσα σας. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 1 μικρό αυγό
- 3 γεμάτες κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβετε το κολοκύθι, το βάζετε σε ένα σουρωτήρι, το αλατίζετε ελαφρώς και το αφήνετε για 10 λ να στραγγίξει από τα υγρά του. Μετά το στύβετε καλά με τα χέρια σας, το ρίχνετε σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες, αλατίζοντας με φειδώ γιατί έχετε αλατίσει και το κολοκύθι.
- Τα ζυμώνετε όλα μαζί για τουλάχιστον 3-4 λ να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και μετά πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και «ρολάρετε» τους κεφτέδες μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε τόσο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τους κεφτέδες, τμηματικά σε δόσεις, και τους τηγανίζετε για 3-4 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και ροδίσουν ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Τους συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή μακαρονάκι με τυρί “Mac and cheese” (συνταγή εδώ και εδώ) ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας και χωριάτικη σαλάτα.

Πηγή
10/02/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια πεντανόστιμα με κολοκύθι και δυόσμο