Κεφτεδάκια με παπαρδέλες σε άσπρη σάλτσα

Κεφτεδάκια με παπαρδέλες σε άσπρη σάλτσα

Μια συνταγή για υπέροχα κεφτεδάκια με παπαρδέλες σε άσπρη, κρεμώδη σάλτσα. Ένα πεντανόστιμο, καλοκαιρινό ελαφρύ και προ πάντων πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση κεφτεδάκια [βλέπε υλικά και εκτέλεση εδώ]
  • 300 γραμμάρια παπαρδέλες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα φέτες (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κύβο βοδινού
  • 250 ml κρέμα γάλακτος [*]
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να «στραγγίξουν» το λάδι τους.
  2. Βάλτε τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα τους σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει και τις βράζετε για 4 λ. Τα βγάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα τους. 

  3. Λιώνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, 30 γρ. από το βούτυρο και προσθέτετε και μισό ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τα σκόρδα, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγο-τηγανίζετε τις σκελίδες για 8-10 λ. Λιώνετε τις σκελίδες με πιρούνι, σβήνετε με το κρασί και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο στο τηγάνι.

  4. Ρίχνετε τα μανιτάρια (προαιρετικά), ξανασκεπάζετε το τηγάνι και τα σιγο-μαγειρεύετε για 10 λ. Προσθέτετε στο τηγάνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, το κύβο διαλυμένο σε 1 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λ επιπλέον. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε, τα αφήνετε 6-8 λ. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 1 λ.
  5. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

    Όταν είναι έτοιμες, κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε, τις σουρώνετε, τις λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.

  6. Ρίχνετε στη κατσαρόλα και τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια προσθέτετε όσο χρειαστεί από τη 1/2 φλ. νερού από το ζυμαρικό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.

[*] Αν δεν προτιμάτε τη κρέμα γάλακτος, μπορείτε να πήξετε τη σάλτσα σε 2 κ.σ. κορν φλάουερ ή με γιαούρτι και με το χυμό ενός ολόκληρου αντί για μισού λεμονιού.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια με παπαρδέλες σε άσπρη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.