Κεφτεδάκια με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα

Κεφτεδάκια με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα

Πεντανόστιμα λαχταριστά κεφτεδάκια με μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα που σίγουρα θα απογειώσουν τη γεύση σε όποιον τα δοκιμάσουν. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη για την υπέροχη γεύση του. Σερβίρετέ το με συνοδευτικό επιλογής σας όπως ζυμαρικό, ρύζι, πουρέ ή πατατούλες τηγανιτές και με μια σαλάτα επιλογής σας και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια
  • 1 κιλό κιμά (½ κιλό μοσχαρίσιο + ½ κιλό χοιρινό)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη στο μούλτι ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι πιπέρι
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 1 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα 
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 φλ. τσαγιού Crème Fraiche ή κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1 κ.σ. Worcestershire σως (προαιρετικά)
  • 1 γεμάτο κ.γ. μουστάρδα Dijon

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το ελαιόλαδο και το βούτυρο που είναι για το τηγάνισμα) και τα ζυμώνετε πολύ καλά, για τουλάχιστον 5 λ, για να ομογενεοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις και να αφρατέψει το μείγμα. 
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο με τη 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σκεπασμένα στην άκρη. 
  3. Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα λιώνετε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα για 1 λ περίπου για να πάρει το μείγμα ένα κίτρινο σκούρο χρώμα.
  4. Αμέσως προσθέτετε το ζωμό βοδινού, τη κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα συνεχίζοντας το διαρκές ανακάτεμα με το σύρμα για περίπου 10 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανακατεύετε, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε.
  5. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακινείτε το σκεύος σας να καλυφθούν τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λ επιπλέον να ψηθούν τελείως τα κεφτεδάκια και απορροφήσουν τη σάλτσα τους. Σερβίρετε ζεστά τα κεφτεδάκια σας με την σάλτσα τους, περιχυμένα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα απολαβάετε με συνοδευτικό επιλογής σας.