Κεφτεδάκια με ταλιατέλες στο φούρνο

Κεφτεδάκια με ταλιατέλες στο φούρνο

Κεφτεδάκια με χυλοπίτες στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια….

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες
  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 φέτες ψωμί ξερό μουλιασμένες και στραγγισμένες ή 4-5 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 αβγό 
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • δυόσμο, μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα :
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 συσκευασία, 250 ml ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 2 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • τριμμένο τυρί επιλογής σας για πασπάλισμα στο σερβίρισμα (παρμεζάνα, πεκορίνο, κεφαλοτύρι, ξηρή μυζήθρα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρώς σε ζεστό σπορέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  2. Εναλλακτικά μπορείτε, αντί να τηγανίσετε τους κεφτέδες σας  να τους ψήσετε στο φούρνο, πάνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, στους 190-200 βαθμούς γυρίζοντάς τους απ” όλες τις πλευρές, μέχρι να κάνουν κρούστα και πάρουν χρώμα.
  3. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  4. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, 1/3 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά  τις πιπεριές με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λ.
  5. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά για τη σάλτσα ξεκινώντας από τις 2 ειδών ντομάτες και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρολίτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λ περίπου ή  μέχρι να “μελώσει ελαφρώς χωρίς όμως να «σωθούν” όλα τα υγρά της.
  6. Μεταφέρουμε τη σάλτα μαζί με τους κεφτέδες και 3 ποτήρια ζεστό νερό σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο. Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνουμε το ζυμαρικό μας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλάτι και ψήνουμε για 30-40 λ μέχρι να βράσει το ζυμαρικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε όσο επιπλέον ζεστό νερό απαιτηθεί για να έχουμε το επιθυμητό ψήσιμο του ζυμαρικού. Το σερβίρετε αμέσως μόλις το ξεφουρνίσουμε πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί επιλογής μας.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια με ταλιατέλες στο φούρνο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page