Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών και αφράτο πουρέ

Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών και αφράτο πουρέ

Κεφτεδάκια σε σάλτσα μανιταριών σερβιρισμένο με αφράτο πουρέ. Πεντανόστιμο πιάτο για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • Κεφτεδάκια τηγανιτά (βλέπε συνταγή εδώ)
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ [*]
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
  • 1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο +2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 γεμάτο κ.γ. κάρυ
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • Για το πουρέ: Βλέπε υλικά και συνταγή εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια, τα τηγανίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μαλακώσει. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. βούτυρο, τα μανιτάρια σε φέτες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το κάρυ και τη πάπρικα και σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5-6 λ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και το ζωμό κρέατος, τη μουστάδα (προαιρετικά), σκεπάζετε το τηγάνι και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία να σιγοβράσει για 3-4 λ. Διαλύετε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ σε 8 κ.σ. κρύο νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι.
  4. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 4 λ. Προσθέτετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Ανακινείτε τη κατσαρόλα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Για το πουρέ: Φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε με αφράτο πουρέ και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα του αλευριού ή κορν φλάουερ ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε τη σάλτσα σας. Εναλλακτικά μειώστε το αλεύρι ή κορν φλάουερ και να προσθέσετε μαλακό τυρί κρέμα.  

Photo



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών και αφράτο πουρέ