Κεφτεδάκια με δυόσμο σε σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης και ντομάτας

Κεφτεδάκια με δυόσμο σε σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης και ντομάτας

Πεντανόστιμα, αφράτα κεφτεδάκια με δυόσμο σε αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης και ντομάτας. Μια συνταγή για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση ως ορεκτικό ή μεζέ με το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας με τους καλεσμένους σας, ως κυρίως πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι με ζυμαρικό επιλογής σας ή πατάτες ή με ρύζι αλλά ακόμα και σαν σάντουιτς για το σχολείο, για το γραφείο, για πικ νικ. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
  • 150 γρ. κιμάς χοιρινός από μπούτι
  • 150 γρ. ψίχα από λευκό ψωμί, μπαγιάτικο ή φρυγανισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
  • 6-7 κλαδάκια μαϊντανού, τα φύλλα και τους μίσχους, περασμένα στο μούλτι
  • 6 κλαδάκια δυόσμου, τα φύλλα και τους μίσχους, ψιλοκομμένα στο μούλτι (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • αλάτι πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
  • 300 ml περίπου για το τηγάνισμα
  • Για τη κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης:
  • 350 γρ. ώριμες ντομάτες 
  • 250 γρ. φρέσκες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι, ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 50 ml νερό
  • τυρί φέτα ή παρμεζάνα ή άλλο τυρί επιλογής σας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τους 2 κιμάδες. Χτυπάτε το ψωμί στο μούλτι μέχρι να γίνει τρίμμα και το ρίχνετε και αυτό στο μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι το μαϊντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τους κρόκους αυγών αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε να ενσωματωθούν καλά. 
  2. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάτε με σύρμα ή με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα κιμά και ζυμώνετε “διπλώνοντας” τα υλικά μέχρι ομογενοποιηθούν καλά. 
  3. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ιδανικά για ένα βράδυ για να αναμιχθούν οι γεύσεις και σφίξει το μείγμα. Μετά πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα “περνάτε” από το αλεύρι, τα τηγανίζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία στο λάδι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  4. Για τη σάλτσα πιπεριάς-ντομάτας: Περνάτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα (χωρίς το νερό) από το μούλτι μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρολίτσα σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε και το νερό και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της. 
  5. Την αποσύρετε από τη φωτιά και στη συνέχεια, προαιρετικά, τη ξαναπερνάτε από το μούλτι προκειμένου να γίνει βελούδινη. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σας περιχυμένα με μπόλικη σάλτσα πασπαλισμένα, προαιρετικά, με τριμμένο τυρί επιλογής σας.

Απολαύστε τα κεφτεδάκια σας με πίτες για σουβλάκια ή φρέσκο ζεστό ψωμί με τη μπυρίτσα σας ή 

Με μακαρόνια για ένα πλήρες γεύμα ή

Σε σάντουιτς για το σχολείο, το γραφείο, το πικ νικ



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια με δυόσμο σε σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης και ντομάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.