Αναρτήθηκε στις 21/08/2018 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κεφτεδάκια με ανθότυρο και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο
Μια συνταγή για ένα υπέροχο γεύμα. Κεφτεδάκια γεμιστά με ανθότυρο, ψημένα στο φούρνο και σιγοβρασμένα σε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας. Συνοδέψτε τα με πιλάφι, ή πατάτες ή ζυμαρικό αρεσκείας σας πασπαλισμένα με ξερό ανθότυρο.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια:
- 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 220 γρ. ανθότυρο φρέσκο θρυμματισμένο σε τρίμμα
- 2 αυγά
- 2/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό τριμμένες ντομάτες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι πιπέρι
- ξερό ανθότυρο τριμμένο για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα το ταψί του φούρνου. Μετά το μισάωρο, βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, ζυμώνετε πάλι το μείγμα για λίγο και πλάθετε μεγαλούτσικους κεφτέδες. Τους τοποθετείτε στο ταψί και τους ψήνετε για 20 λ. Στο δεκάλεπτο τους γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
- Για τη σάλτσα: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 6 λ περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε 1 λ ακόμα να βγάλει το άρωμά του.
- Ρίχνετε το πελτέ και τον τρίβετε ανακατεύοντας στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 25 λ.
- Προσθέτετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα τα ψημένα κεφτεδάκια, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λ. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το συνοδευτικό σας, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικό αρεσκείας σας ή πιλάφι. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια, περιχύνετε τη σάλτσα στο συνοδευτικό σας και πασπαλίζετε με το ξερό ανθότυρο.
21/08/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια με ανθότυρο και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο