Κεφτεδάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με ρύζι

Κεφτεδάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με ρύζι

Πεντανόστιμα, αφράτα, μαμαδίστικα κεφτεδάκια κοτόπουλου σε πλούσια νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας συνοδευόμενα με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας, για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι το τέλειο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τους κεφτέδες 
  • 800 γρ κιμά κοτόπουλου (από μπούτι ή  50%-50% μπούτι-στήθος)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα χεριών
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλ. τσαγιού φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρυ 
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3-4 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό τομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονκασέ
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τους κεφτέδες: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά,  για περίπου 10 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώνουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε πρώτα το γάλα και τη φρυγανιά, τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτετε το κιμά κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής για τους κεφτέδες. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  3. Μετά προσθέτετε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο από το τηγανάκι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ιδανικά αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο με μεμβράνη για 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε. 
  4. Λαδώνετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο, πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Σε αυτό το σημείο ο κιμάς μπορεί να σας φαίνεται αρκετά μαλακός, αλλά αυτή είναι η σύσταση για να έχετε ένα τελικό αφράτο αποτέλεσμα.
  5. Ψήνετε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 17-20 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους) ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές και ψηθούν μέχρι μέσα. Παράλληλα, όση ώρα ψήνονται οι κεφτέδες, βάζετε το ρύζι σας να βράζει και ετοιμάζετε τη σάλτσα. 
  6. Για τη σάλτσα: Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για 6-7 λ. Μετά προσθέτετε το χυμό τομάτας, τα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 25 λ.  
  7. Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το φούρνο, τα μεταφέρετε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και τα ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφτούν με σάλτσα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστούς του κεφτέδες σας με ρύζι πιλάφι γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με ρύζι