Κεφτεδάκια κοτόπουλο με πέστο σε κρεμώδη σάλτσα

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με πέστο σε κρεμώδη σάλτσα

Λαχταριστά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου με την πλούσια γεύση του πέστο της παρμεζάνας σε μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ), για να απολαύσετε το τέλεια κεφτεδάκια κοτόπουλου με όποιο συνοδευτικό επιθυμείτε, με ζυμαρικό, με ρύζι, με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές!

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια
  • 450 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι + 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι 
  • 1 κ.γ. βούτυρο για το τηγάνισμα
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.σ. πέστο βασιλικού 
  • 2/3 φλ. τσαγιού (160 ml) κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1¼ φλ. τσαγιού (300 ml) ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. κορν φλάουν διαλυμένο σε 2-3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 
  • αλάτι και πιπέρι μετά από δοκιμή

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά κοτόπουλου, το πέστο, την παρμεζάνα, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και το ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθετε το μείγα σε περίπου 12 μπαλάκια και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τους κεφτέδες έως να ψηθούν μέχρι μέσα και να ροδίσουν εξωτερικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους αφήνετε στην άκρη.
  3. Για τη σάλτσα: Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν απαιτείται, και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  4. Προσθέτετε σιγά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μετά ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, το κορν φλάουρ, το πέστο βασιλικού, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και λίγο πιπέρι, μετά από δοκιμή, και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5-7 λ ανακατεύοντας συχνά. 
  5. Στη συνέχεια ξαναβάζετε τους κεφτέδες κοτόπουλου στο τηγάνι και τους ζεσταίνετε για λίγα λεπτά καλύπτοντάς τους με την κρεμώδη σάλτσα πέστο. Σερβίρετε ζεστά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με ζυμαρικό προτίμησής σας, ή με ρύζι, ή με πουρέ ή πατάτες φούρνου ή τηγανητές ή αλλο συνοδευτικό επιλογής σας. Καλή σας απόλαυση!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλο με πέστο σε κρεμώδη σάλτσα