Κεφτεδάκια κοτόπουλου με φετουστίνι σε σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με φετουστίνι σε σάλτσα ντομάτας

Μια συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε και απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. Υπέροχα κεφτεδάκια κοτόπουλου με φετουτσίνι σε σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένο με παρμεζάνα. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • λίγο αλάτι πιπέρι
  • Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου 
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το ζυμαρικό:
  • 400 γρ. ζυμαρικό Φετουτσίνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα Ντομάτας: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ. Ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα και προσθέτετε το θυμάρι, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και αλατοπιπερώνετε.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι ντομάτες, διατηρώντας όμως τα υγρά της. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Στα 20 λ βρασίματος αφαιρείτε το θυμάρι.
  3. Για το ζυμαρικό: Όσο βράζει η σάλτσα εσείς ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό για το ζυμαρικό σας. Μόλις κοχλάσει το νερό βράζετε το φετουτσίνι αλ” τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε, τα μεταφέρετε στην άδεια πλέον κατσαρόλα, ρίχνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  4. Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε το κιμά κοτόπουλου, τη τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, τη μουστάρδα Ντιζόν, το αυγό και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας και πλάθετε 8-12 κεφτεδάκια, βυθίζοντας τα χέρια σας σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μη κολλάει ο κιμάς στα χέρια σας. 
  5. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 6- 8 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα κεφτεδάκια μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και τα σιγοβράζετε για περίπου 10 λ. 
  6. Ρίχνετε τη μισή σχεδόν σάλτσα ντομάτας στη κατσαρόλα με τα βρασμένα και στραγγισμένα φετουτσίνι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Σερβίρετε τα φετουτσίνι σε 4 πιάτα και από πάνω μοιράζετε ισομερώς τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Προαιρετικά πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα και … καλή σας όρεξη.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με φετουστίνι σε σάλτσα ντομάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.