Αναρτήθηκε στις 11/08/2017 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, σε σάλτσα λαχανικών
Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, σε σάλτσα λαχανικών. Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 100 γρ. τυρί γραβιέρα κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα λαχανικών:
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα
- 2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένο
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κύβο βοδινού
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός από το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε, ζυμώνοντας πολύ καλά για αρκετή ώρα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Βγάζετε το κιμά από το ψυγείο και ξαναζυμώνετε. Πλάθετε επίπεδα κεφτεδάκια βάζετε στο κέντρο ένα κομματάκι τυρί και το “κλείνετε”, καλύπτοντας καλά το τυρί με το κιμά, σχηματίζοντας “μπαλάκι”. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
- Τηγανίζετε σε φριτέζα με σπορέλαιο τα κεφτεδάκια για 4-5 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε, τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
- Για τη σάλτσα λαχανικών: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα τριμμένα, κρεμμύδια, καρότα και κολοκυθάκια για 5 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 1/2 λ. Προσθέτετε τις ντομάτες ή τα κονκασέ, 1 φλ. νερό, το κύβο βοδινού, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτετε στο τηγάνι τους κεφτέδες, ανακινείτε το τηγάνι να ενσωματωθούν τα κεφτεδάκια, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 5-7 λ περίπου μέχρι να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστά τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα λαχανικών. Συνοδεύστε τα με ρύζι πιλάφι, ή σπαγγέτι ή πατάτες τηγανιτές.
Πηγή
11/08/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, σε σάλτσα λαχανικών