Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας, με ζυμαρικό Ζίτι ή πένες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας ή ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα λαχταριστό, νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών θρυμματισμένα στο μούλτι σε ψίχουλα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 αυγό
  • 1½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 18 κυβάκια (1,2 εκ. περίπου το κάθε κυβάκι), για τη γέμιση
  • Για τη σάλτσα
  • 700-800 γρ. έτοιμη σάλτσα Ναπολιταίν, εμπορίου, για ζυμαρικά
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • Για το ζυμαρικό
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Ζίτι, ή Πένες ή Βίδες
  • αλάτι χοντρό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο καυτο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και στρώνετε το ταψί του φούρνου σας με λαδόκολα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από τη μοτσαρέλα) και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. 
  2. Χωρίζετε το μείγμα κιμά σε 18 όσο το δυνατόν ίσα μέρη τα πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια και μετά τα ανοίγετε ελαφρώς μέσα στη παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο τους από ένα κυβάκι μοτσαρέλας και μετά σκεπάζετε τη μοτσαρέλα με το μείγμα φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως το τυρί. Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα ψήνετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα απ΄ όλες τις πλευρές. 
  3. Για τη σάλτσα: Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σάλτσα και τα τριμμένα καρότα και τα μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λ περίπου ή μέχρι να ζεσταθεί καλά η σάλτσα. Μετά ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λ περίπου ή μέχρι ψηθούν μέχρι μέσα τα κεφτεδάκια. 
  4. Για το ζυμαρικό: Παράλληλα βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα το περιχύνετε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, ανακατεύετε και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page