Αναρτήθηκε στις 29/01/2019 σε Ζυμαρικά, Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα και κοφτό μακαρονάκι σε σάλτσα ντομάτας
Λαχταριστά, αφράτα και πεντανόστιμα κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί φέτα στο φούρνο, με κοφτό μακαρονάκι μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας, σερβιρισμένο με ελαφριά σος γιαουρτιού. Μια συνταγή για ένα χορταστικό και εξαιρετικά νόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή 250 γρ. μοσχαρίσιος + 250 γρ. χοιρινός)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στιμμένο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
- 1 αυγό
- αλάτι πιπέρι
- 100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- Για τη σάλτσα ντομάτας και το ζυμαρικό:
- 700 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή 1 δόση σπιτικής σάλτσας (συνταγή εδώ)
- 350 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 3 ½ φλ. τσαγιού νερό
- Για τη σος γιαουρτιού:
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. μαϊντανό ή δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
- αλάτι πιπέρι
- φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από τη φέτα και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά και οι γεύσεις. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λ. Στη συνέχεια βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, το ξαναζυμώνετε καλά, προσθέτετε και τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζετε να ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς η φέτα.
- Πλάθετε με λαδωμένα χέρια το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε, στη μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 30 λ περίπου, γυρίζοντάς τα στο μέσο του ψησίματος και από την άλλη πλευρά, ή μέχρι να ψηθούν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Για τη σάλτσα ντομάτας και το ζυμαρικό: Εν τω μεταξύ, αν πρόκειται να φτιάξετε δική σας σάλτσα ντομάτας, όσο το μείγμα κιμά είναι στο ψυγείο ξεκινάτε με τη παρασκευή της και την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να μείνει με το λαδάκι της. Στη συνέχεια ρίχνετε στη κατσαρόλα 2 ½ φλ. από το νερό και λίγο αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε το μακαρονάκι και το βράζετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας τη ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με το νερό και συνεχίζετε τη διαδικασία για το βράσιμο του ζυμαρικού.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, από το υπόλοιπο ζεστό νερό ανάλογα πόσο αλ τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας λαμβάνοντας υπ” όψη ότι το μακαρονάκι πρέπει να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και την αφήνετε στην άκρη για 10 λ.
- Για τη σος γιαουρτιού: Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, τα ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν, σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
- Σερβίρετε ζεστό το κοκκινιστό μακαρονάκι με ζεστά κεφτεδάκια, γαρνιρισμένα με σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκα φύλλα βασιλικού και καλή σας όρεξη.
29/01/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα και κοφτό μακαρονάκι σε σάλτσα ντομάτας