Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

Κεφτεδάκια γαλοπούλας μαγειρεμένα με το γιαούρτι. Μια συνταγή για ένα υγιεινό πεντανόστιμο φαγητό για ένα υπέροχο γεύμα για όλη την οικογένεια που θα αγαπηθεί από τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 4 αυγά
  • 500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • Ελαιόλαδο
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
  2. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.
  3. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, το δυόσμο, την πάπρικα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό το κεφτεδάκια.
  4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά.

c91651e8d6189cbb8e1d9a72ae0e2b35

Πηγή:http://www.lifestylecy.com/



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι