Κατσικάκι στη λαδόκολλα

Κατσικάκι στη λαδόκολλα

Λαχταριστό, πεντανόστιμο, μυρωδάτο κατσικάκι που λιώνει στο στόμα τυλιγμένο σε λαδόκολλα σιγοψημένο σε γάστρα. Μια απλή, πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή, έτοιμο σε 10 λ για το φούρνο που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του όποιον το δοκιμάσει. Το ιδανικό πιάτο για τα επίσημα τραπέζια σας τις γιορτινές μέρες με τους καλεσμένους μας αλλά και για Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένειά σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 
  • 5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κατσικάκι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το μέλι και αλατοπίπερο, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα χέρια σας φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  2. Σε μια μια γάστρα απλώνετε 2 λαδόκολλες τη μια πάνω στην άλλη σε σχήμα σταυρού, αδειάζετε από πάνω το περιεχόμενο του μπολ, προσθέτετε τα ντοματίνια, το κρασί και ανακατεύετε απαλά εκ νέου.
  3. Διπλώνετε πολύ καλά τη λαδόκολλα να “θωρακιστεί” τελείως το περιεχόμενο, μετά σκεπάζετε καλά τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κατσικάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 3 ώρες.
  4. Τα τελευταία 30 λ ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, για να πάρει χρώμα το κατσικάκι. Τέλος, όταν είναι έτοιμο το φαγητό σας το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό με υπέροχες τραγανές πατάτες φούρνου (συνταγή εδώ).

Τip: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κατσικάκι στη λαδόκολλα