Κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες

Κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες

Ένα μυρωδάτο, πεντανόστιμο πιάτο. Μια συνταγή για κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες και κουκουνάρι. Ένα εύκολο, γρήγορο και πολύ πολύ νόστιμο φαγητό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή πλάτη ή παϊδάκια) κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες (κομμένες σε κομμάτια)
  • Λίγη  ρίγανη
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες,  (με τη φλούδα τους ή χωρίς), τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή περίπου ώρα να «ιδρώσουν». Μετά τις ξεπλένουμε τις στύβουμε ελαφρά με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε όλες τις μελιτζάνες μαζί στο καυτό λάδι και ανακατεύουμε διαρκώς να θωρακισθούν καλά (χωρίς να τηγανισθούν και απορροφήσουν πολύ λάδι) για 1 λεπτό περίπου. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Εν τω μεταξύ, πλένουμε  το κατσικάκι, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε  σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα κουκουνάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1-2 λ. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, το σκόρδο και αφήνουμε το κατσικάκι να σιγοβράσει για 20 λ περίπου.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδo και ένα ακόμα φλιτζάνι ζεστό νερό, και αφήνουμε το λεμονάτο κατσικάκι με μελιτζάνες να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη. Αν μείνει ζουμί, προαιρετικά “πήξτε” το με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.

Βασική ιδέα και φωτογραφία από εδώ