Κατσικάκι κοκκινιστό με ταλιατέλες

Κατσικάκι κοκκινιστό με ταλιατέλες

Πεντανόστιμο κοκκινιστό κατσικάκι στη κατσαρόλα, με ταλιατέλες και μελιτζάνα σε ένα τέλειο  συνδυασμό, πασπαλισμένο με τυρί. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, που η υπέροχη γεύση του θα σας μείνει ανεξίτηλη και σίγουρα δεν θα ξεχάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κατσικάκι (κατά προτίμηση γάλακτος, χεράκι ή ποδαράκι), κομμένο σε μικρές μερίδες 
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια φλάσκα μελιτζάνα, κομμένη σε μέτρια κυβάκια [*]
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας ή μια μεγάλη φρέσκια ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κοφτά κ.γ. αποξηραμένα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό, βασιλικό, μάραθο, εστραγκόν)
  • 1 μικρό στικ κανέλας
  • 250 ml ζωμό κότας
  • αλάτι πιπέρι
  • 500 γρ. ζυμαρικό Ταλιατέλες ή Λαζανάκι
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή και φέτα για πασπάλισμα
  • άνηθο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κομμένο σε μικρές μερίδες κατσικάκι, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Με μια τσιμπίδα το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το αφήνετε σε σουπιέρα. 
  2. Στο ίδια ζεστή κατσαρόλα, προσθέτετε από το υπόλοιπο ελαιόλαδο (κρατάτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού) και σοτάρετε τα κομματάκια μελιτζάνας, ανακατεύοντας για 2 λ περίπου. Προσθέστε στις μελιτζάνες και τους ζωμούς που άφησε μέσα στο μπολ το σοταρισμένο κατσικάκι. Τις βγάζετε με σουρωτή κουτάλα από τη κατσαρόλα και τις βάζετε στο μπολ με το αρνάκι. 
  3. Στην ίδια πάντα κατσαρόλα προσθέτετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και γυαλίσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
  4. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα το σοταρισμένο κατσικάκι και τις μελιτζάνες, σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λ να “αναπνεύσει” και στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το χυμό ντομάτας, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τα αποξηραμένα βότανα, το στικ κανέλας και το ζωμό κότας και ανακινείτε καλά τη κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά. 
  5. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα σιγοβράζετε για 45 λ. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε τα υγρά σας και ανακατεύετε περιστασιακά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε το φαγητό σας και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για άλλα 45 λ ή μέχρι μαλακώσει καλά το κρέας και έχετε μια πλούσια σάλτσα. Αν σας έχουν μείνει υγρά 10 λ πριν ετοιμαστεί το φαγητό σας, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα υγρά και χυλώσει η σάλτσα.
  6. Εν τω μεταξύ, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν το κατσικάκι σας είναι έτοιμο, πετάτε το στικ κανέλας. Το σερβίρετε μαζί με τις ταλιατέλες και μπόλικη σάλτσα, το πασπαλίζετε με τυρί προτίμησή σας και το γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Καλή σας όρεξη. 

[*] Σημείωση: Αν η μελιτζάνα δεν είναι στις προτιμήσεις μας μπορείτε να την αφαιρέσετε ή να την αντικαταστήσετε με 2 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον το οποίο θα σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Και σε αυτή την εκδοχή το φαγητό σας θα γίνει εξ” ίσου υπέροχο. Δοκιμάστε τη!

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κατσικάκι κοκκινιστό με ταλιατέλες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.