Κατσικάκι κοκκινιστό με πένες

Κατσικάκι κοκκινιστό με πένες

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Κατσικάκι κοκκινιστό με πένες.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κατσικάκι σε μερίδες
  • 1 πακέτο πένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φέτες ψιλοκομμένο μπέϊκον
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κατσικάκι σε μερίδες. Το πλένουμε, το σκουπίζουμε και το σοτάρουμε, σε κατσαρόλα, σε ζεστό λάδι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2′ ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε το μπέϊκον, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό με το 1/2 κ.γ. ζάχαρη, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κατσικάκι μας να σιγοβράσει. 
  3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια βραστό νερό και προσθέτουμε το ζυμαρικό μας. Αλατίζουμε λίγο επιπλέον για το ζυμαρικό μας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε τις πένες να σιγοβράσουν στη σάλτσα, για 15′ περίπου [να γίνουν “αλ τέντε”] προσθέτοντας, κατά διαστήματα και άλλο λίγο βραστό νερό αν αυτό απαιτηθεί. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγη γραβιέρα.

Piatti06

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κατσικάκι κοκκινιστό με πένες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.