Αναρτήθηκε στις 14/04/2015 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες
Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κατσικάκι με πατάτες, “σβησμένο” με κρασί, βρασμένο σε κόκκινη σάλτσα στη κατσαρόλα. Απλό και πολύ εύκολο στη παρασκευή του, εξαιρετικά νόστιμο στη γεύση του.
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 καρότα σε ροδέλες [προαιρετικά]
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 ποτήρια νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί το κατσικάκι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε και το βάζετε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες και σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά μέχρι να “θωρακισθούν” ελαφρώς. Ρίχνετε τη δάφνη, τις μερίδες του αρνιού και ανακατεύετε.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε 1 ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου. Μετά τα 40 λεπτά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και λίγο ακόμα ζεστό νερό αν χρειάζεται.
- Σκεπάζετε ξανά τη κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 40 λεπτά περίπου, ανακινώντας από τα χερούλια ανά διαστήματα τη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
14/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες