Κατσικάκι φρικασέ με μυρωδικά και εποχικά χόρτα

Κατσικάκι φρικασέ με μυρωδικά και εποχικά χόρτα

Λαχταριστό κατσικάκι φρικασέ με εποχικά χόρτα και πολλά μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση του. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Περ. Κοσκινά για ένα πεντανόστιμο κατσικάκι φρικασέ αυγολέμονο με δεμένη σάλτσα κατάλληλο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο γιορτινό τραπέζι σας! 

Υλικά συνταγής

  • Για το κατσικάκι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1.800 γρ. σπάλα από κατσίκι, χωρίς κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σπανάκι (καθαρό βάρος) καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (κόβουμε και τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε και αυτά)
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλομομμένος
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. (καθαρό βάρος) ανάμεικτα χόρτα, όπως μαρούλια, λάπαθα, ραδίκια κ.α.
  • 50 γρ. ρύζι για σούπα
  • Για το αυγολέμονο
  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κατσικάκι: Zεσταίνονετ το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το μισό κρέας σε δυνατή φωτιά για 4-5 λ, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε, το αφήνετε σε ένα μπολ, σοτάρετε και το υπόλοιπο και το μεταφέρετε κι αυτό στο μπολ. 
  2. Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λ. Μετά ρίχνετε το σκόρδο, το σοτάρετε για 1/2 λ και ξαναβάζετε στη κατσαρόλα το κρέας με τους ζωμούς του από το μπολ. 
  3. Προσθέτετε τις ρίζες σπανακιού, τα κοτσάνια σέσκουλου, τον μάραθο, τον άνηθο και το σχοινόπρασο, ανακατεύετε καλά και μετά ρίχνετε στη κατσαρόλα νερό τόσο ώστε να φτάσει το πολύ μέχρι τη μέση των υλικών. 
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε με το καπάκι της την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σας για 1 ώρα. Μετά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα χορταρικά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και άλλα 200 ml ζεστό νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λ.
  5. Για το αυγολέμονο: Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα/ μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν και μετά τους ρίχνετε σταδιακά μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν. 
  6. Με μια κουτάλα ρίχνετε σταδιακά και σε αργή ροή όσο περισσότερο καυτό ζωμό από την κατσαρόλα μπορείτε, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε αργά τα χτυπημένα αυγά στο φαγητό, σείοντας την κατσαρόλα για να απλωθεί ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως ζεστό το φαγητό σας!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κατσικάκι φρικασέ με μυρωδικά και εποχικά χόρτα