Μια εξαιρετική συνταγή για ένα πεντανόστιμο κατσικάκι με πατάτες στη κατσαρόλα. Ένα φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας ή και με τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
1½ κιλό κατσικάκι, μπούτι και χεράκι σε μερίδες
2 κιλά πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. βούτυρο
2 κ.γ. κάρυ
1 ξύλο κανέλας
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 μπουκάλι ξανθιά μπύρα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομένες στο χέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης ολόκληρη (κομμένη κάθετα σε μια πλευρά για να βγάλετε τα σπόρια)
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κατσικάκι μαζί με την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών και το κάρυ μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά ολόκληρη και το σκόρδο, φέρνουμε δυό βόλτες και σβήνουμε με τη μπύρα.
Την αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τις πατάτες, μαζί με 1 φλ. καφέ νερό-αν χρειαστεί- και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip: Προαιρετικά λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι μέσα στη σάλτσα του. Η γεύση τους είναι ασύγκριτη. Δοκιμάστε το.