Καταΐφι με κρέμα αμυγδάλου

Καταΐφι με κρέμα αμυγδάλου

Μια συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό. Καταΐφι με κρέμα αμυγδάλου. Ένα εύκολο και γρήγορο συροπιασμένο γλυκό για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φύλλο Καταΐφι [Χρυσή ζύμη]
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 80 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia] ή ανθότερο λιωμένο με πηρούνι
  • 300 γρ. αμυγδαλόψυχα θρυμματισμένη στο μπλέντερ
  • 2 φλ. κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική [βλέπε συνταγή εδώ]
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε το καταΐφι τραβώντας με τα δάκτυλά σας και το βάζετε σε μεγάλο ταψί. Το σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί. Περιχύνετε με το μισό βούτυρο και παίρνετε τούφες καταΐφι ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα γλυκά σας.
  2. Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής [σε περίπτωση που δεν έχετε προμηθευτεί έτοιμη].
  3. Αναμειγνύετε  σε μπολ το τυρί κρέμα μαζί με τα αμύγδαλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το ασπράδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Τοποθετείτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα πάνω σε κάθε τούφα καταϊφιού (στην άκρη) και τυλίγετε σε ρολά. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 45’ μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  5. Για το σιρόπι: Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄-6΄, αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και περιχύνετε το γλυκό όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Πηγή:εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καταΐφι με κρέμα αμυγδάλου

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.