Κασερόπιτα

Κασερόπιτα

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη κασερόπιτα. Μια νοστιμότατη πίτα με κασέρι, χαλούμι και ρεγγάτο για να απολαύσετε μια υπέροχη πίτα, στο πρωϊνό σας, δεκατιανό αλλά και συνοδευτικό ή ορεκτικό στο γεύμα ή δείπνο σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χαλούμι τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρεγγάτο τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι [μετά από δοκιμή]- πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ τρίβετε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα 3 αυγά, προσθέτετε το γάλα, λίγο αλάτι μετά από δοκιμή των τυριών, πιπέρι, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, το δυόσμο [προαιρετικά] και τα χτυπάτε ελαφρώς να ανακατευτούν.
  2. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  3. Λαδώνετε ένα ταψί 22×32 εκ. περίπου και στρώνετε τα 2 φύλλα λαδωμένα ένα ένα. Πασπαλίζετε από πάνω μια μικρή ποσότητα μείγματος τυριών, στρώνετε από πάνω άλλα 2 φύλλα λαδωμένα ένα ένα και μια μικρή ποσότητα μείγματος τυριών. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώνοντας στο τέλος 2 λαδωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε το 1 αυγό, προσθέτετε το υπόλοιπο 1/4 φλ. τσαγιού γάλα και 3 κ.σ. γάλα, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας ώστε να πάει παντού. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κασερόπιτα