Αναρτήθηκε στις 16/10/2015 σε Κυρίως πιάτα, Πίτες, Συνταγές
Κασερόπιτα
Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη κασερόπιτα. Μια νοστιμότατη πίτα με κασέρι, χαλούμι και ρεγγάτο για να απολαύσετε μια υπέροχη πίτα, στο πρωϊνό σας, δεκατιανό αλλά και συνοδευτικό ή ορεκτικό στο γεύμα ή δείπνο σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού χαλούμι τριμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ρεγγάτο τριμμένο
- 4 αυγά
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα των φύλλων
- αλάτι [μετά από δοκιμή]- πιπέρι
- λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ τρίβετε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα 3 αυγά, προσθέτετε το γάλα, λίγο αλάτι μετά από δοκιμή των τυριών, πιπέρι, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, το δυόσμο [προαιρετικά] και τα χτυπάτε ελαφρώς να ανακατευτούν.
- Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Λαδώνετε ένα ταψί 22×32 εκ. περίπου και στρώνετε τα 2 φύλλα λαδωμένα ένα ένα. Πασπαλίζετε από πάνω μια μικρή ποσότητα μείγματος τυριών, στρώνετε από πάνω άλλα 2 φύλλα λαδωμένα ένα ένα και μια μικρή ποσότητα μείγματος τυριών. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώνοντας στο τέλος 2 λαδωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το 1 αυγό, προσθέτετε το υπόλοιπο 1/4 φλ. τσαγιού γάλα και 3 κ.σ. γάλα, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας ώστε να πάει παντού. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
16/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κασερόπιτα