Καροτόσουπα με τζίντζερ

Καροτόσουπα με τζίντζερ

Μια υπέροχη, πεντανόστιμη και υγιεινή καροτόσουπα με τζίντζερ, τέλεια ως πρώτο πιάτο για ένα  χειμωνιάτικο δείπνο ή ως ένα γεύμα από μόνη της με τραγανό ψωμί. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια σούπα όπου τα ψητά καρότα της δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση και επιπλέον γλυκύτητα και το ψητό σκόρδο και το πικάντικο τζίντζερ που συνδυάζονται απόλυτα με το καρότο απογειώνουν τη γεύση της. Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καρότα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κοφτό κ.γ. κύμινο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε σε κομμάτια, τα βάζετε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Κόβετε τις 2 άκρες από το “κεφάλι” του σκόρδου, φροντίζοντας να φαίνεται καλά και από τις δύο πλευρές η “ψίχα” του και το τυλίγετε καλά σε ένα αλουμινόχαρτο.
  2. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε τα κομμάτια καρότου και το αλουμινόχαρτο με το σκόρδο. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ.
  3. Δέκα λεπτά πριν τα βγάλετε από το φούρνο, σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το θυμάρι, τη ρίγανη και το κύμινο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5-6 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Βγάζετε από το ταψί από το φούρνο, ρίχνετε τα καρότα μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και πάνω από τη κατσαρόλα συμπιέζετε με τα χέρια σας το κεφάλι του σκόρδου προκειμένου να βγει η ψημένη ψίχα του και να πέσει μέσα στη σούπα. (Δείτε στις φωτογραφίες στο τέλος πόσο βαθιά θα κόψετε το σκόρδο πριν το ψήσετε και πως θα το συμπιέσετε με τα χέρια σας στη συνέχεια).
  5. Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε υψηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια μειώνετε πάλι τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και τα σιγοβράζετε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  6. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα σας με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρετε τμηματικά σε κανονικό μπλέντερ για να τη πολτοποιήσετε. Τη ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, δοκιμάζετε στο αλατοπίπερο και αν απαιτείται προσθέτετε.
  7. Σερβίρετε τη σούπα σας με καβουρδισμένους ηλιόσπορους ή σπόρους κολοκύθας, ή με κρουτόν και με λίγο κρέμα γάλακτος (εκτός αν νηστεύτετε). Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.


Διατροφικά στοιχεία
1 μερίδα – Θερμίδες: 170 , λίπος: 8.9g , Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 g, ακόρεστα λιπαρά: 0,0 g, Υδατάνθρακες: 21,4 g, Ζάχαρη: 10,1 g, Φυτικές ίνες: 5.8g, Πρωτεΐνη: 2,8 g, Χοληστερόλη: 0 mg ,  231mg νάτριο, 556mg κάλιο, βιταμίνη Α 506%, βιταμίνη C 21%, ασβέστιο 6%, σίδηρος 6%.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καροτόσουπα με τζίντζερ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.