Καροτόπιτα με ζαχαρούχο γάλα σε μπισκοτένια βάση

Καροτόπιτα με ζαχαρούχο γάλα σε μπισκοτένια βάση

Καροτόπιτα γλυκιά με ζαχαρούχο γάλα και αμύγδαλα, σε τραγανή μπισκοτένια βάση. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα digestive 
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 125 ml  νερό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ροδόνερο
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 100 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα αλεσμένα
  • ζάχαρη άχνη ή σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο και τα αναμιγνύετε με τα θρυμματισμένα μπισκότα, ώστε να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα, στη βάση και τα τοιχώματα μια ταρτιέρας, με διάμετρο βάσης 26 εκ. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε το βούτυρο σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το τριμμένο καρότο και το σοτάρετε για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το καρότο.
  3. Μόλις κρυώσει το καρότο το τοποθετείτε με μπλέντερ, προσθέτετε το νερό, το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, τη βανίλια, το ροδόνερο και τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα χτυπάτε καλά για 2 λ περίπου, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εναλλακτικά πολτοποιείτε τα καρότα στο μούλτι, τα μεταφέρετε σε μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ. 
  4. Με ένα μεγάλο κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στη ταρτιέρα και το στρώνετε ισομερώς πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, για 40-45 λ ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Βγάζετε τη καροτόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και μετά τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά. Τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή τη γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγί και σερβίρετε. 

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καροτόπιτα με ζαχαρούχο γάλα σε μπισκοτένια βάση

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.