Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό

Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό

Καρμπονάρα. Ένα ιταλικό πιάτο ζυμαρικών με βάση τα αυγά, το τυρί, μπέικον και το μαύρο πιπέρι. Μια συνταγή (από εδώ) για μια υπέροχη καρμπονάρα που θα αντικαταστήσουμε το μπέικον με σολομό. Για πιο ιδιαίτερη γεύση και χρώμα θα προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και σχοινόπρασο. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου κρέμα γάλακτος αλλά θα βάλουμε τα κλασικά αυγά της καρμπονάρας και παρμεζάνα για ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο. 10
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 110 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 140 γρ. καπνιστό σολομό
  • αλάτι
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το σπαγγέτι σας αλ” τέντε. 
  2. Εν τω μεταξύ μέχρι να βράσει το σπαγγέτι, ρίχνετε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε ελαφρώς και προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο ανακατεύοντας για 1/2 λ περίπου. Προσθέτετε το σολομό και ανακατεύετε για 1/2 ακόμα λ ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού, νερό από αυτό που βράσατε το σπαγγέτι και σουρώνετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το ζεστό σκόρδο και σολομό. Ανακατεύετε καλά. 
  5. Ξαναβάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το μείγμα αυγών και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά ώστε η θερμότητα να “ψήσουν” τα αυγά, προσθέτοντας σταδιακά και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να είναι πιο κρεμώδης η καρπονάρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 
  6. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, extra τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.