Καρμπονάρα με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα

Καρμπονάρα με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα

Υπέροχη καρμπονάρα με πένες και κοτόπουλο σε μια τέλεια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε και τη παρμεζάνα και απολαμβάνετε  νοστιμότατο γεύμα ή δείπνο. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, για ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικό πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
  • 150 γρ. φέτες μπέικον κομμένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 2 κρόκους αυγών
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού (40 γρ) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και μετά τις στραγγίζετε καλά.
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε σε κομμάτια 2 εκ. το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές, για 4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα αφαιρείτε από τη τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι τις φέτες μπέικον και το σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 2 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και αρχίσει να γίνετε τραγανό. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το μεταφέρετε στη πιατέλα με το κοτόπουλο.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών και τους χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ζωμό κότας, τη κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και τη μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. 
  5. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο με το μπέικον το τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το μείγμα αυγών -κρέμας γάλακτος και τις πένες. Ανακατεύετε απαλά για 1/2 λ ή μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά, να πήξει η σάλτσα και οι πένες να έχουν καλυφθεί καλά με τη σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα από το νερό που βράσατε τις πένες και το κρατήσατε στην άκρη. 
  6. Μεταφέρετε τη καρμπονάρα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη σερβίρετε ζεστή. 

Σημείωση: Στο μπέϊκον και τη παρμεζάνα, μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καρμπονάρα με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα