Καρμπονάρα κλασική με αυγά και καπνιστή πανσέτα

Καρμπονάρα κλασική με αυγά και καπνιστή πανσέτα

Μια γνήσια Ιταλική συνταγή για την αυθεντική, κλασική καρμπονάρα με αυγά, καπνιστή παντσέτα και παρμεζάνα. Ο υπέροχος συνδυασμός των αυγών, της παρμεζάνας, του τραγανού χοιρινού κρέας και του σπαγγέτι σίγουρα κάνει αυτή τη μακαρονάδα ακαταμάχητη λόγω της υπέροχης γεύση της που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι Νο. 10 ή 12
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο και ζουλισμένο
  • 150 γρ. καπνιστή παντσέτα, χωρίς τη πέτσα της, ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό για 8 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν αλ τέντε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κρατάτε 130 ml νερό από αυτό που βράσατε το σπαγγέτι και στραγγίζετε το σπαγγέτι σας. 
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τη ψιλοκομμένη καπνιστή παντσέτα με ολόκληρο το σκόρδο (το οποίο έχετε καθαρίσει και ζουλίσει να “σκάσει” και να βγάλει το άρωμά του), ανακατεύοντας για 6 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και πετάτε το σκόρδο.
  3. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη παρμεζάνα, 1 κοφτό κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε και νερό που κρατήσατε από το βρασμένο σπαγγέτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα να συνδυαστούν.
  4. Ξαναβάζετε το τηγάνι με τη παντσέτα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ζεστό στραγγισμένο σπαγγέτι και ανακατεύετε για 2 λ περίπου μέχρι να καλυφθεί το σπαγγέτι με το λάδι και τους ζωμούς της παντσέτας και ζεσταθεί καλά.
  5. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε αμέσως το μείγμα αυγών και ανακατεύετε για 1 λ περίπου μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα αυγών και να ψηθεί από τη θερμότητα του τηγανιού και του ζυμαρικού.
  6. Σερβίρετε αμέσως τη καρμπονάρα πασπαλίζοντας με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καρμπονάρα κλασική με αυγά και καπνιστή πανσέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.