Καρμπονάρα

Καρμπονάρα

Μια ιταλική συνταγή που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή για τη νοστιμιά της και στην Ελλάδα.

Υλικά συνταγής

  •  1 πακέτο Σπαγγετίνι Νο 10 ή extra fino No.12
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 200 gr. μπέικον κομμένο σε φέτες
  • ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινα γλυκά τυριά [γκούντα – εμεντάλ]
  • 200 gr. κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια αλ τέντε, κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. 
  2. Σοτάρουμε σε φαρδύ μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5′ λεπτά περίπου.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, το τυρί και το 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα πάρει μια ελαφριά βράση [κοχλάσει για μισό λεπτό] είναι έτοιμη. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν  με τη σάλτσα. [*]
  4. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μαϊντανό [ή και τα δύο].

[*] Προαιρετικά προσθέτετε και 2 αβγά χτυπημένα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Καρμπονάρα