
Καρμπονάρα
Μια ιταλική συνταγή που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή για τη νοστιμιά της και στην Ελλάδα.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο Σπαγγετίνι Νο 10 ή extra fino No.12
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 200 gr. μπέικον κομμένο σε φέτες
- ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινα γλυκά τυριά [γκούντα – εμεντάλ]
- 200 gr. κρέμα γάλακτος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια αλ τέντε, κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.
- Σοτάρουμε σε φαρδύ μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5′ λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, το τυρί και το 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα πάρει μια ελαφριά βράση [κοχλάσει για μισό λεπτό] είναι έτοιμη. Προσθέτουμε και τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν με τη σάλτσα. [*]
- Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μαϊντανό [ή και τα δύο].
[*] Προαιρετικά προσθέτετε και 2 αβγά χτυπημένα.
10/08/2014
Sintayes.gr,