Καριόκες με καρύδια και μπισκότα

Καριόκες με καρύδια και μπισκότα

Υπέροχες καριόκες με καρύδια και μπισκότα τύπου πτι μπερ. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και … αν περισσέψουν… και οι καλεσμένοι σας…

Υλικά συνταγής

Για 50-60 τεμάχια

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [ 1 σοκολάτα 125 γρ.] σε μικρά κομμάτια 
  • 300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα 
  • 250 γρ.  ζάχαρη 
  • 250 ml  νερό 
  • 90 γρ. βούτυρο [βιτάμ]
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • χυμό από 1/2 λεμόνι 
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου Pettit beurre, θρυμματισμένα 
  • 8 σοκολάτες κουβερτούρας των 125 γρ. σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για λίγα λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα μπισκότα θρυμματισμένα σε μικρά κομματάκια και τα καρύδια και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
  3. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετείτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνετε  στο κέντρο του κάθετα το 1/3 του μείγματος. Διαμορφώστε το μείγμα σε ρολό, τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους. 
  4. Όταν παγώσει καλά λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Βγάζετε ένα ένα σταδιακά τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβετε σε ίσες φέτες. Βουτήξτε κάθε κομμάτι στη σοκολάτα και τοποθετήστε σε σε σχάρα πάνω από ένα ταψί ή σε λαδόχαρτο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Μετά τα τοποθετείτε στο ψυγείο.

1

Πηγή:http://www.jackrecipes.com/walnut-and-chocolate-crescents/

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Καριόκες με καρύδια και μπισκότα