Καρέ αρνιού με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Καρέ αρνιού με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Πεντανόστιμα καρέ αρνιού με αφράτο πουρέ μελιτζάνας με κασέρι και πικάντικες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κοπανιστή και γιαούρτι. Μια συνταγή “3 σε 1” εφ όσον συνδυάζει το κυρίως πιάτο, το συνοδευτικό και το ορεκτικό μαζί! Μπορεί να απαιτήσει αρκετό από το χρόνο σας, αλλά η νοστιμιά του φαγητού θα σας αποζημιώσει. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το καρέ αρνιού
  • 1 μεγάλο καρέ αρνίσιο, άκοπο, 2 κιλά περίπου
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 15 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πουρέ μελιτζάνας
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις γεμιστές πιπεριές
  • 12 πιπεριές Φλωρίνης καπνισμένες, έτοιμες, από βάζο
  • 200 γρ. κοπανιστή
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • λάδι για το άλειμμα των πιπεριών
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το καρέ αρνιού: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβετε το καρέ αρνιού με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και τα απλώνετε στον πάτο του ταψιού, σκορπάτε τις σκελίδες από το κεφάλι του σκόρδου σπασμένες μέσα στο ταψί και πάνω τοποθετείτε το αρνί.
  2. Το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα + 20 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λ επιπλέον μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Εν τω μεταξύ όσο ψήνετε το αρνί ετοιμάζετε το πουρέ μελιτζάνας και τις πιπεριές.
  3. Για το πουρέ μελιτζάνας: Ψήνετε τις μελιτζάνες στο γκαζάκι για να πάρουν τη γεύση του καπνιστού. Μόλις ψηθούν καλά τις ξεφλουδίζετε και μαζεύετε τη σάρκα τους σε ένα σουρωτήρι. Τις αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Στο μεταξύ ετοιμάζετε μια ανάλαφρη μπεσαμέλ [*]
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το αλεύρι στο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το γάλα και δουλεύετε μέχρι να γίνει μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνετε μέσα τις σουρωμένες σάρκες της μελιτζάνες και ανακατεύετε καλά με αυγοδάρτη να χοντροπολτοποιηθούν. Προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, πιπέρι, δοκιμάζετε το αλάτι και διορθώνετε. Διατηρείτε τον πουρέ ζεστό.
  5. Για τις γεμιστές πιπεριές: Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κοπανιστή με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα της κοπανιστής, τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μόνο για 10 λ, ίσα ίσα να ζεσταθούν καλά.
  6. Για το σερβίρισμα: Ακουμπάτε το αρνί σε πιατέλα και συνοδεύετε με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης, πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!!!

[*] Αν η διαδικασία καπνίζοντας της μελιτζάνας σας φαίνεται δύσκολη ή αν δεν σας αρέσει η καπνιστή γεύση μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Συνεχίζετε μετά τη διαδικασία όπως προαναφέρεται στη συνταγή.

Μια συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Καρέ αρνιού με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης