Καραμελωμένο κοτόπουλο

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Μια πανεύκολη συνταγή για Καραμελωμένο κοτόπουλο. Φτιάξτε ψητό, μοσχομυριστό κοτόπουλο, με καραμελωμένη επίστρωση, γλυκό και ζουμερό, που θα κάνει κάθε μέρα σας πιο όμορφη. Υγιεινό, πανεύκολο και λαχταριστό!

Υλικά συνταγής

  • 1.5 κιλό κοτόπουλο [μπουτάκια ή καπάκια ή φτερούγες]
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα σόγια σος
  • 2κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  2. Πλένετε και βάζετε το κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά το λάδι, τη σος σόγιας, την κέτσαπ, το μέλι, το σκόρδο,λίγο αλάτι, πιπέρι και περιχύστε με το μείγμα το κοτόπουλο.
  4. Ψήστε τις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να δείτε τη σος να καραμελώνει και γίνεται κολλώδης. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με μια ωραία μεγάλη πράσινη σαλάτα ή με ρύζι πιλάφι.

Vietnamese-caramelized-ginger-chicken1



Sintayes.gr,

Συνταγή: Καραμελωμένο κοτόπουλο