You cannot copy content of this page
Kαραμελωμένα Χοιρινά παϊδάκια (Spare Ribs)

Kαραμελωμένα Χοιρινά παϊδάκια (Spare Ribs)

Πεντανόστιμα χοιρινά παϊδάκια (Spare Ribs) με υπέροχη μυρωδάτη μαρινάδα και με καραμελένιο  γλάσο μαρμελάδας πορτοκαλιού, που θα εντυπωσιάσουν εσάς και όσους από τους καλεσμένους σας το δοκιμάσουν. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να δοκιμάσετε ένα εναλλακτικό, γρήγορο και πικάντικο φαγητό, ιδανικό για τα γιορτινά τραπέζια σας στα οποία σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Υλικά συνταγής

  • Για τα χοιρινά παϊδάκια 
  • 2 κιλά χοιρινά παϊδάκια (ζητήστε τα ως κορτεζίνες ή spare ribs)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για το μείγμα μπαχαρικών
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 100 γρ. ξύδι ροδιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα χοιρινά παϊδάκια: Ζητάτε από το κρεοπώλη σας να αφαιρέσει (αν υπάρχει) τη μεμβράνη/πέτσα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα κόκαλα στα παϊδάκια διαφορετικά την αφαιρείτε εσείς. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνετε το κρέας απ” όλες τις πλευρές και το αλατίζετε.
  2. Για το μείγμα μπαχαρικών:  Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά του μείγματος μπαχαρικών και αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα μπαχαρικών πάνω στα ribs και τα πιέζετε να κολλήσουν πάνω τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα μείγματος.
  3. Τυλίγετε το κρέας με πλαστική μεμβράνη, το καλύπτετε καλά από πάνω με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο, ιδανικά για 24 ώρες. Το λιγότερο που μπορείτε να το αφήσετε είναι τουλάχιστον 6 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη μεμβράνη, το κλείνετε σε λαδόκολα και από πάνω το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να “σφραγιστεί” καλά.
  4. Το ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα για 3 ώρες. Μετά το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο, χωρίς να ανοίξετε το αλουμινόχαρτο, για 20 λ για να πέσει η θερμοκρασία του. Στη συνέχεια ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολα και στραγγίζετε τα ζουμιά του.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαρμελάδα με το βαλσάμικο ξύδι και με ένα πινέλο αλείφετε το κρέας και το τοποθετείτε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Στη βάση του φούρνου βάζετε ένα ταψί με λίγο νερό για να τρέχουν οι ζωμοί του.
  6. Μόλις αρχίσει να καραμελώνει η εξωτερική επιφάνεια του κρέατος επαναλαμβάνετε το άλειμμα  του μείγματος μαρμελάδας με το πινέλο. Γυρίζετε το κρέας από την αντίθετη πλευρά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία αλείμματος. (ιδανικά περνάτε με το πινέλο 3-4 φορές από τη κάθε πλευρά). Είναι έτοιμο μετά από 20-25 λ ή όταν έχει πάρει ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα περιμετρικά. Το κόβετε σε μερίδες ανάμεσα από τα κόκαλα και το σερβίρετε!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Kαραμελωμένα Χοιρινά παϊδάκια (Spare Ribs)

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.