Κανταΐφι Κιουνεφέ με Άρωμα Άνατολής

Κανταΐφι Κιουνεφέ με Άρωμα Άνατολής

Ένα φανταστικό εύκολο και γρήγορο σιροπιαστό γλυκό.  Μια συνταγή για ένα υπέροχο κανταΐφι κιουνεφέ  με άρωμα ανατολής. Εξαιρετικά νόστιμο και αγαπητό σε όλους…

Υλικά συνταγής

  • Για το κιουνεφέ:
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι [1/2 κιλό]
  • 180 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο πολτοποιημένα με πιρούνι
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα μπαστούνι  ή μαστέλο Χίου ψιλοτριμμένη [*]
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε. Απλώνουμε το μισό σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών και το πατάμε με το χέρι. Το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ τη μυζήθρα με τη μοτσαρέλα. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο βουτυρωμένο κανταΐφι, απλώνουμε  από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και  περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Το ψήνουμε  στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Για πιο τραγανό αποτέλεσα στο μέσο του ψησίματος αναποδογυρίστε το μέσα στο ταψί και συνεχίστε το ψήσιμο για να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
  3. Bγάζουμε από τον φούρνο το κιουνεφέ και το περιχύνουμε όπως είναι καυτό, με καυτό σιρόπι το οποίο εν” τω μεταξύ έχουμε φτιάξει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 6-8 λ. Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια Αιγίνης, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

[*]Εάν δεν έχετε μοτσαρέλα ή μαστέλο αντικαταστείστε με κίτρινα μαστιχωτά τυριά όπως κογκοντζόλα, κούντα, ένταμ, έμενταλ.

Συνοδεύστε το με παγωτό για απογείωση της γεύσης !!!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κανταΐφι Κιουνεφέ με Άρωμα Άνατολής